Публікація:
Редакторське чуття мови і мовна мода

Вантажиться...
Ескіз

Дата

Автори

Куляс, Павло Петрович

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тому

Видавець

Вид-во НПУ імені М. П. Драгоманова ; ДП «Експрес-об’ява»

Дослідницькі проекти

Організаційні одиниці

Випуск журналу

Анотація

Стаття присвячена аналізу таких понять як «чуття мови», «мовна мода», «мовний смак». Систематизовано погляди науковців на причини вживання нових, «престижних» мовних одиниць і засобів словотвору. Висловлені застереження щодо надмірного і необґрунтованого вживання стилістично зниженої лексики та запозичень.
Статья посвящена анализу таких понятий как «языковое чутье», «языковая мода», «языковой вкус». Систематизированы взгляды ученых на причины применения новых, «престижных» языковых единиц и средств словообразования. Высказаны предостережения относительно чрезмерного и необоснованного применения стилистически сниженной лексики и заимствований.
This article analyzes such concepts as «the feeling of Language», «the concept of linguistic fashion». Analized views of scientists on the causes of the use of new, «prestigious» language units and means of word formation. There are warnings about excessive and unjustified use of stylistically reduced vocabulary and borrowings.

Опис

Ключові слова

чуття мови, мовна мода, мовні смаки, стилістично знижена лексика, слова іншомовного походження, редакторское чутье, языковая мода, языковые вкусы, стилистически сниженная лексика, слова иноязычного происхождения, the feeling of Language, linguistic fashion, linguistic tastes, stylistically reduced vocabulary, words of foreign origin

Бібліографічний опис

Куляс, П. П. Редакторське чуття мови і мовна мода / П. П. Куляс // Актуальні проблеми теорії соціальних комунікацій : збірник наукових праць / Інститут української філології Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова. – Київ : ДП «Експрес-об’ява», 2015. – Вип. V : Журналістика, видавнича справа, редагування : вчора, сьогодні, завтра. – С. 19-26.

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By