Публікація:
Формирование и развитие мировоззрения Рудольфа Штайнера : Статья 2. Наука в свете антропософии

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2018

Автори

Вашкевич, Віктор Миколайович
Осипов, А. А.

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тому

Видавець

"Видавництво "Гілея"

Дослідницькі проекти

Організаційні одиниці

Випуск журналу

Анотація

Определены особенности научного познания в целом, которое основывается на воспринятийном мышлении, а также отличие наук о неорганической и органической природе согласно учения антропософии. С помощью методов феноменологии и герменевтики раскрывается содержание антропософских положений.
Визначені особливості наукового пізнання, яке ґрунтується на сприйняттєвому мисленні, а також відмінність наук про неорганічну і органічну природу відповідно до вчення антропософії. За допомогою методів феноменології і герменевтики виявляється зміст антропософських положень.
The general features of scientific knowledge, which is based on perceptual thinking, as well as the difference between the sciences of inorganic and organic nature according to the teaching of anthroposophy are determined. The content of anthroposophical positions with application of the methods of phenomenology and hermeneutics is disclosed.

Опис

Ключові слова

восприятие, дух, идея, интуиция, мышление, непосредственное, опыт, переживание, понятие, суждение, «Я», сприйняття, дух, ідея, інтуїція, мислення, безпосереднє, досвід, переживання, судження, «Я», perception, spirit, idea, intuition, thinking, direct, experience, experience, concept, judgment, «I»

Бібліографічний опис

Вашкевич, В. Н. Формирование и развитие мировоззрения Рудольфа Штайнера : Статья 2. Наука в свете антропософии / В. Н. Вашкевич, А. А. Осипов // Гілея. Історичні науки. Філософські науки. Політичні науки : науковий вісник : збірник наукових праць / Нац. пед. ун-т ім. М. П. Драгоманова, Українська АН ; [голов. ред. В. М. Вашкевич ; Шеф-ред. В. П. Андрущенко]. - Київ : Гілея, 2018. - Вип. 133 (6). – С. 134-139.

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By