Остапчук, Владислава ВолодимирівнаКустовська, Алла Валентинівна2025-02-142025-02-142025-01-28Остапчук, В. В. Алелопатичний вплив водних витяжок видів родини Cucurbitaceae на Glycine max / В. В. Остапчук, А. В. Кустовська // Planta+. Наука, практика та освіта : матеріали V науково-практичної конференції з міжнародною участю, присвяченої пам’яті доктора хімічних наук, професорки Ніни Павлівни Максютіної (до 100-річчя від дня народження) (Київ, 28-29 січня 2025 р.). – Київ : Паливода А. В., 2025. – Т. 2. – С. 270-272.http://enpuir.npu.edu.ua/handle/123456789/47552Дослідження алелопатичного впливу рослин є перспективним напрямком, що сприяє розвитку природних методів підвищення продуктивності сільськогосподарських культур. Родина Cucurbitaceae має значний потенціал для використання у цій сфері завдяки біологічним особливостям і хімічному складу. У роботі висвітлюється вплив водних витяжок з рослин Cucurbita pepo, Cucurbita pepo var. giraumontia та Cucumis sativus на проростання та ріст Glycine max. Метою дослідження, виконаного у лабораторії фізіології, біохімії та екології рослин Українського державного університету імені Михайла Драгоманова є визначення найбільш ефективних концентрацій розчинів для покращення початкових фаз розвитку Glycine max.uk-UAGlycine maxCucurbita pepoCucurbita pepo var. giraumontiaCucumis sativusалелопатичний впливCucurbitaceaeАлелопатичний вплив водних витяжок видів родини Cucurbitaceae на Glycine maxArticle